Galati

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie in Galati - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

9 sfaturi esențiale pentru sănătatea dentară a copiilor

9 sfaturi esențiale pentru sănătatea dentară a copiilor

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Vizualizari
1148

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Nu este nevoie să așteptați până când copilul are dinți pentru a pune bazele unei sănătăți orale sau generale bune. De fapt, o alimentație bună și igiena orală pot începe imediat. Depinde de dvs. să dezvoltați rutinele care vă vor ajuta să vă protejați copilul de carii și alte probleme de sănătate orală. Asadar, haideti sa începem!

    1. Învățați-vă copilul să se spele pe dinți
Este esențial să vă învățați copilul să se spele pe dinți de două ori pe zi pentru a menține dinții sănătoși și strălucitori. Asigurați-vă că îi învățați cum să se spele corect, astfel încât să îndepărteze toată placa și bacteriile de pe dinți.

    2. Folosiți ață dentară zilnic
Pe lângă periaj, este important să folosiți ață dentară pentru dinții copilului dvs. în fiecare zi. Acest lucru va ajuta la îndepărtarea oricărei plăci sau particule de mâncare care ar putea fi blocate între dinții lor.

    3. Evitați băuturile zaharoase
Băuturile zaharoase, cum ar fi sucurile sau băuturile sportive, pot deteriora dinții. Este cel mai bine să le evitați cu totul sau cel puțin să le limitați la ocazii speciale.

    4. Adoptați o dietă echilibrată
O dietă sănătoasă este importantă pentru sănătatea generală, inclusiv pentru sănătatea orală. Asigurați-vă că includeți multe fructe, legume, cereale integrale și produse lactate în dieta copilului dvs.

    5. Utilizați proteze dentare atunci când este necesar
Dacă copilul dvs. practică sporturi de contact, este important să poarte o proteză dentara pentru a-și proteja dinții de accidentări. Protezele dentare pot fi purtate și noaptea pentru a preveni scrâșnirea dinților (bruxism).

    6. Îngrijiți aparatul dentar
Dacă copilul dvs. are aparat dentar, este important să aibă grijă suplimentară de dinții săi. Acest lucru înseamnă periaj atent în jurul brachetelor și a sârmelor, precum și folosirea regulată a aței dentare. Asigurați-vă că urmați cu atenție instrucțiunile ortodontului.

    7. Utilizați pasta de dinți cu fluor
Fluorul ajută la prevenirea cariilor prin întărirea smalțului dentar. Asigurați-vă că utilizați pasta de dinți cu fluor atunci când vă spălați pe dinți copilul. De asemenea, puteți întreba dentistul despre tratamentele cu fluor dacă vă îngrijorează cariile.

    8. Mergeti la dentist regulat
Programările regulate la dentist sunt la fel de importante ca și îngrijirea dinților copilului dvs. acasă! Aceste programări permit dentistului să verifice eventualele probleme și să vă ofere sfaturi personalizate despre cum să aveți grijă cel mai bine de dinții copilului dvs.

    9. Începeți devreme
Încercați să începeți rutina de îngrijire dentară a copilului dvs. cât mai devreme posibil și să programați prima vizită la dentist până când împlinește un an sau când îi erup primii dinți. În acest fel, se va obișnui cu importanța igienei orale și nu va fi atât de dificil să îi introduceți conceptul.